WIE

is ODCM Group?

Als onafhankelijk multidisciplinair tekenbureau hebben we ons gespecialiseerd in CAD en GIS ontwerp van uitvoering tot management voor alle milieu gerelateerde projecten zowel stedenbouwkundig & ruimtelijke inrichting alsook vastgoed & projectontwikkeling, ons team bestaat uit specialisten die ervoor zorgen dat uw ideeën omgezet worden naar grafische bestanden en/of data voor te communiceren met uw klant, aannemer, overheid, media of andere actoren.  ODCM Group ondersteunt sinds 1999 studiebureaus in de opmaak van deze bestanden.
s20.jpg
s23.jpg

Onze filosofie

De visie van ODCM Group  is het streven naar het juiste evenwicht tussen theorie en praktijk, de ambitie om de pionier te zijn op verschillende vlakken van expertise en door gedrevenheid een positieve impact te hebben op de toekomst.

Dit om een innovatieve, efficiënte en toch een pragmatische oplossing aan te reiken voor de deskundige.  Integratie in bestaande werkprocessen vergroot het rendement doordat we de ruimte creëren voor de deskundige zodat deze zich kan concentreren op de kerntaken. 

Betrouwbaarheid is voor ons een must, dit vertaald zich in onze 2 kerntaken ondersteunen en begeleiden.  Niet alleen het uitvoeren van taken nemen we serieus maar ook dat onze partner kan terugvallen op de knowhow van ODCM zodat doelen gehaald kunnen worden binnen de vooropgestelde timing.  ODCM investeert in de juiste hard –en software om de recentste eisen tegemoet te komen die enerzijds van onze partner komen maar ook anderzijds richtlijnen of randvoorwaarden vanuit overheden of andere actoren zijn.

Ons onafhankelijk karakter stelt ons in staat om de eigenheid van de partner te bewaren en ons aan te passen aan de noden en eisen maar ook om beiden naar een hoger niveau te brengen om net dat verschil te maken ten opzichte van de rest.

Onze ruime ervaring op vlak van duizenden dossiers inzake bodem en milieu gerelateerde projecten heeft onze passie voor het vak alleen maar aangewakkerd om dag in dag uit het verschil te maken om de ideeën, technische plannen en andere grafische bestanden op te maken voor de deskundige alsook het verwerken en beheren van data.

Voordeel als klant

We beschikken hiervoor steeds over de meest recente software aangevuld met eigen optimalisaties t.b.v. rendement  verhogend en kostenbesparend CAD en GIS – gebruik.

In de eerste plaats hebben we een ondersteunende rol om de projectleider te ondersteunen in de opmaak van zijn grafische bestanden en dataverwerking of export, anderzijds hebben we door de jaren heen ook een begeleidende rol op ons genomen. 

Dit omwille van de constante veranderingen op software gebied, teken-technische uitvoeringen, wetswijzigingen e.d., we zorgen ervoor dat een project optimaal beheert en opgevolgd kan worden i.f.v. het doel.

Indien een samenwerking met ODCM Group u interessant lijkt, geeft u een seintje en kom ik langs bij u op kantoor voor verdere toelichting.


 • We werken rendement verhogend en kostenbesparend, de meeste van onze applicaties zijn zelf geschreven teneinde onze doelstellingen te kunnen optimaliseren,
 • Geen investeringen in hard -en software, geen vaste personeelskosten,…
 • Geen bijkomende investeringen voor accommodatie van tekenaars of opleidingen,
 • U beschikt over een betrouwbare partner met kennis van zaken,
  • (16jaar tekenervaring – 18000-tal dossiers zowel nationaal als internationaal)
 • Flexibele partner, naar bepaalde deadlines toe, qua timing kunnen we zeer kort op de bal spelen. Op de momenten dat het voor u als klant belangrijk is,
 • De diensten worden op maat van de klant afgestemd, in overeenstemming met uw noden en verwachtingen,
 • De projectleider kan met een minimum aan inspanning al over een basis beschikken die we opmaken a.d.h. van de reeds beschikbare informatie,
 • Outsourcing; één van onze medewerkers komt bij u ter plaatse i.f.v. een bepaalde opdracht,
 • Opvangen van piekmomenten. Onverwachte projecten vormen geen probleem, u kan bij ons terecht,
 • Eenvoudige uitwisseling van data en grafische bestanden,
 • Keuze uit verschillende soorten samenwerkingsvormen; partnerships, outsourcing, andere ook op aanvraag i.f.v. uw noden,
 • Pilootprojecten met vaste prijzen, achteraf evaluatie en geen verrassingen.
s1.jpg
s22.jpg
s24.jpg
s60.jpg

Ons Doel

Door het integreren van onze diensten bij onze partner is het zo; dat dit de interactie en het begrijpen van mekaars professionele inbreng ten goede komt en dat het beiden naar een hoger niveau tilt.

Kruisbestuiving van kennis.  De meerwaarde van een extern bureau is door een andere kijk op bepaalde zaken, deze om te zetten naar een beter eindresultaat.

Het continu streven naar verbetering, maar toch tijd nemen voor reflectie.  Het juiste evenwicht zorgt voor een kostenbesparende en rendementsvolle aanpak, zodat de partner zich volledig kan richten op zijn expertises.

Door het gebruik van een standaard kan men makkelijk bestanden uitwisselen of opvragen, op voorwaarde dat deze strikt opgevolgd worden.  Het gebruik ervan verzekert een workflow die beide partijen in staat stelt om een kwalitatief dossier af te leveren binnen de vooropgestelde deadline en eisen.

Welke projecten kan ODCM Group aan?

Neem contact op met ons om te zien wat wij voor U kunnen doen.

Kantoor

ODCM Group

Albert I Laan 52

3582 Koersel

BE 0845 318 178

Email: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.